www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Краш тест на ръждиви коли. Колко по-опасни са VW Golf V и Mazda6? (видео)

16.04.2018 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Kiril Stoykov | 2869 прочитания
A+ | A-

Краш тест на ръждиви коли. Колко по-опасни са VW Golf V и Mazda6? (видео)

Шведската застрахователна компания Folksam и асоциацията на потребителите в северната страна проведоха краш тестове на ръждиви употребявани автомобили. За изпитанията са подбрани коли, който са на възраст над 10 години, съобщава изданието Ny Teknik.

 

 За краш тестовете са били купени хечбек Volkswagen Golf пето поколение, а също така и версиите седан и комби на Mazda6 от първото поколение. Изпитанията са ес провели по правилата на Euro NCAP, които са били валидни по времето, когато са били произведени возилата. Автомобилите са претърпели фронтален удар с 40-процентно покритие, имитация на удар отзад, както и сблъсък със стълб.През 2004 г. нов VW Golf V заработва пет звезди в крайния резултат на Euro NCAP с 33 бала. 14 години по-късно същият фолксваген голф е оценен от краш тестовете с една звезда по-малко.

В новата мазда през 2003-а оценката от краш теста е бил 26 бала и 4 звезди. Сега шестицата има 18 бала и едва три звезди на безопасност. Експертите от Folksam добавят, че вероятността да загубите живота си в такава употребявана кола е с 20 процента повече, отколкото ако е нова и без ръжда по ламарините.


Тагове: Euro NCAPкраштестръждивиупотребяваниколи

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ