www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Верстапен: Моя грешка!

15.04.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2699 прочитания
A+ | A-

Веднага след финала на Гран при на Китай Макс Верстапен призна, че вината за удара със Себастиан Фетел, която извади и двамата от битката за място на подиума, е изцяло негова. Холандецът атакува Фетел в завой №14, но го удари и двамата се завъртяха, като Кими Райконен успя да изпревари тях и Люис Хамилтън, който трябваше да ги заобиколи през зоната за сигурност.

„Видях, че Себ има проблеми с гумите и се опитах да го изпреваря, като идеята ми беше да спра по-късно от него преди обратния завой – обясни Верстапен. – Моя грешка, няма съмнение за това.

„Сега е лесно да се каже, че е трябвало да проявя търпение и да изчакам, но станалото станало.”

Интересното е, че Дениъл Рикардо направи точно това и с изпреварвания в подходящите моменти успя да спечели това състезание, въпреки че след рестарта все още беше зад Верстапен, като и двамата бяха с нови гуми.

За да му стане още по-неприятно на Макс, Фетел призна, че с оглед на състоянието на гумите му, той изобщо не е бил готов да се бори с него и е смятал да му отстъпи позицията си.

„Видях Макс в последния момент на спирането за завоя и му оставих малко място – заяви германецът, който завърши днес осми след две победи в първите два старта. – Даже очаквах, че Макс ще се атакува по-рано. Нямах намерение да се боря с него, след атаката на Рикардо, с която той ме изпревари, бях наясно, че те се по-бързи от нас с новите гуми.

„Не исках да поставям състезанието ми под риск, но Макс сбърка, гумите му блокираха и мисля, че той не прецени правилно ситуацията, което застраши моето и неговото състезание.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ