www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Волво представи първия си изцяло електрически камион

12.04.2018 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 4175 прочитания
A+ | A-

Volvo Trucks е готов с първия си изцяло електрически товарен автомобил – Volvo FL Electric. Серийното производство и продажбите на новия модел ще започнат в Европа през 2019 година.

Товарното електрическо волво е предназначено за градска дистрибуция, сметосъбиране и други дейности в урбанизираните зони. Максималният въртящ момент на електромотора на новия модел е 425 Нм.

Енергията се съхранява в 2 до 6 литиево-йонни батерии с максимален капацитет до 300 кВтч. Бързото зареждане отнема 1-2 часа. Новият камион може да измине до 300 км без презареждане.

„Изключително горди сме с първия от гамата товарни автомобили Volvo, задвижвани изцяло с електричество. С този модел ние вярваме, че ще допринесем за устойчивото развитие в градовете.“, заяви Клаас Нилсон, президент на Volvo Trucks.

Електрическите автомобили без отработени газове могат да се използват във вътрешните терминали и защитените екологични зони. Ниското им ниво на шум позволява да се извършват работни и доставни дейности през нощта, което намалява натоварването на пътищата през деня. Така в града се създават нови възможности за планиране на жилищната среда и инфраструктурата.

„Опитът ни научи колко е важно градовете, доставчиците на енергия и производителите на автомобили да си сътрудничат, за да може електрифицирането да се превърне в реалност. Процесът може да се ускори значително, ако се въведат допълнителни стимули за клиентите, съгласувани стандарти и дългосрочна стратегия за градско планиране и за разширяване на зарядната инфраструктура“, обяснява Йонас Одермалм. Първите товарни автомобили от гамата Volvo FL Electric вече са в редовна експлоатация от клиенти в Гьотеборг - домът на Volvo Trucks.Тагове: Волво Volvo Trucks електрически камионНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ