www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Китайци ще произвеждат електромобили в завода на Hummer

31.03.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 5520 прочитания
A+ | A-

Китайската компания SF Motors представи на изложението в Ню Йорк два електрически кросоувъра с мощност 1073 конски сили, които съвсем скоро трябва да излязат на американския пазар. Производството им ще е организирано в завода на AM General в Индиана, където се сглобяваше легендата Hummer.

Двата модела на SF Motors са SF5 и SF7, като те са изградени на една моделна платформа, която позволява различни варианти на задвижване – с два, три или четири електромотора.

Финансирането на автомобилната марка идва от китайската група Sokon, която се занимава с транспорт и логистика.

SF Motors вече отвори собствен изследователски център в Силициевата долина в Калифорния, като компанията обяви, че ще проектира сама електромоторите и батериите, които ще използва в моделите си.

Освен мощността на двамата модела – 1073 конски сили, другото което се знае е, че пробегът им с едно зареждане трябва да е около 500 километра.

Първи на пазара ще излезе SF5, като това трябва да стане още през 2019 година, а след това ще се появи и по-големият SF7. Базовата цена на по-малкия SF5 се очаква да е 50 000 долара.

Производствените планове на SF Motors са за 200 000 електромобила годишно – 50 000 от тях ще са за пазара в Щатите, останалите – за Китай.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ