www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Топ 5: Най-яките технологии в съвременните мерцедеси (видео)

25.03.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 3947 прочитания
A+ | A-

Mercedes-Benz публикува в YouTube канала си видео, в което разказва за своите Топ 5 най-съвременни технологии, които автомобилният производител показва в прототипите, а сега възнамерява да ги използва пълноценн в серийните версии.

Пето място в условната класация е получила системата Car-to-X-Communication, обезпечаваща постоянна връзка на автомобила с интернет. Такава функция беше демонстрирана в концепта Mercedes F 125.

Четвъртата позиция е заел стъкленият покрив, който става непрозрачен при подаване на ток към него. Такъв ефект немските инженери постигнаха, след като нанесоха върху стъклото течни кристали. За първи път подобна опция може да се види в Mercedes-Benz F 200.

По-нагоре в рейтинга се намира инфрачервената оптика, обезпечаваща нощното виждане. Такива фарове е получил Mercedes F 500. А системата за предварителна безопасност, която дава сигнал за опасности и блокира спирачките, се намира на втора позиция в Топ 5 на най-съвременните технологии в мерцедесите.

Първо място в класацията немската компания дава за круиз-контрола Distronic Plus от прототипа F 800. Съвкупността от стерео камери и радари позволява на колата да се движи с безопасна скорост и на безопасно разстояние от другите участници в пътното движение.Тагове: Топ 5 технологии рейтинг мерцедес видео MercedesНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ