www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Дубай показаха интериора на пътническите капсули Hyperloop (видео)

01.03.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 5198 прочитания
A+ | A-

Virgin Hyperloop One съвместно с Дубайското пътно-транспортно ведомство представи интериора на високоскоростните пътнически капсули. Демонстрацията се проведе в рамките на "Месеца на иновациите в ОАЕ" в търговския център City Walk.

В капсулите ще има индивидуални ергономични кресла от кожа. Пътниците ще могат да се наслаждават на пътуването чрез персонални информационни-развлекателни комплекси от ново поколение.

Преход с електромагнитната силова установка Hyperloop между Абу Даби и Дубай - маршрут от 140 км, ще отнема само 12 минути. За един час хиперлупът ще може да превозва до 10 хиляди пътници.

Към 2021 г. Virgin Hyperloop One възнамерява да въведе в редовна експлоатация три линии от "вакуумните" влакчета. През пролетта на 2017 г. беше проведен първият тест на пътническата капсула XP-1.

Благодарение на магнитната левитация капсулата се "отлепи" от релсите за 5,3 секунди и успя да се ускори до 112 километра в час. През лятото скоростта е била увеличена до 310, а през декември - до 387 километра в час. Очаква се при първоначалните параметри на системата влаковете да могат да се ускорят до 1000-1200 километра в час.Тагове: Дубай интериор капсули Hyperloop видео VirginНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ