www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Брекзит може да изпъди японските компании от Острова

13.02.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1988 прочитания
A+ | A-

Излизането на Великобритания от ЕС и целият хаос около Брекзит може да имат тежки последствия за автомобилната индустрия. Темата беше подсилена от изказването на японския посланик във Великобритания Коджи Цуруока, който беше на среща с премиера Тереза Мей по този въпрос през януари и обясни, че „залозите са много високи”, когато се обсъждат условията за Брекзит, както и сделката, която ще успее да договорят британците за напускането си.

Посланикът обясни, че японските компании, произвеждащи автомобили във Великобритания може да напуснат страната, ако търговските споразумения, сключени след Брекзит, които ще регулират и тяхната дейност, се окажат неизгодни за японците.

Сред важните инвеститори в автомобилната индустрия на Острова са Honda и Nissan, които имат големи производствени бази на Острова.

За Nissan във Великобритания се трудят около 7000 работници, а за Honda – над 3000, като над 80% от автомобилите, сглобявани там са за износ.

Според някои английски вестници такова решение на японските компании може да бъде понесено тежко от местната автомобилна индустрия и несъмнено големите компании ще бъдат последвани от по-малки фирми, които работят като техни доставчици и партньори.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ