www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Детски празник по безопасност на движението

01.06.2011 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: | 1103 прочитания
A+ | A-

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски откри днес детски празник по безопасност на движението. Събитието се организира от Столична община – район „Оборище”, с подкрепата на Национален клуб „Би-Бит”, по случай Международния ден на детето.
Ивайло Московски поздрави децата и родителите за празника и заяви, че един от най-важните въпроси пред Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е опазването на живота и здравето на децата. Затова предприехме активни действия в тази посока, каза министърът. През миналата година бяха стартирани проверки на всички училищни автобуси. Те показаха, че някои превозвачи си позволяваха да возят деца в автобуси, не само неотговарящи на изискванията, но и откровено опасни, обясни Ивайло Московски. Резултатите от първата проверка бяха – 109 акта и 10 автобуса временно спрени от движение, допълни министърът.
Последната проверка, която завърши вчера (31 май), показа, че тази практика е прекратена и от всички инспектирани училищни автобуси в цялата страна има съставени само 4 акта. Въпреки добрите резултати ние ще продължим да следим за безопасността на училищните автобуси, заяви Ивайло Московски.
В края на събитието министър Московски връчи наградите на победителите в отборните състезания по пътна безопасност. На детския празник присъстваха и заместник-кметът на Столична община и председател на Съвета за безопасно движение на децата в София Любомир Христов, кметът на район „Оборище” Пенка Арменкова и др.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ