www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Агаг: До 2040 година ще остане само Формула Е

10.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1164 прочитания
A+ | A-

Създателят на първия световен шампионат с електрически автомобили Формула Е Алехандро Агаг обяви вчера новия основен спонсор на сериите – АВВ, и направи смела прогноза – че до 2040 година Формула Е ще остане единствената голяма автомобилна надпревара.

В края на 2017 стартира четвъртият сезон на Формула Е, като състезанията се организират по улиците на някои от най-големите градове в света, а навлизането на големите автомобилни производители в шампионата се ускорява.

Renault, Audi и Jaguar вече участват във Формула Е, след това ще се появят Porsche и Mercedes, а на по-късен етап ще се включи и Ferrari.

„Мисля, че Формула Е ще стане много голям и важен шампионат – прогнозира Агаг. – Вярвам, че след 20, 30 или 40 години ние ще сме единствената оцеляла форма на моторен спорт. Може би ще има и други, но ние ще сме основният шампионат, тъй като целият свят ще е електрически, ще има само електромобили. Ако до 20-30 години това не се случи, светът ще има сериозни проблеми. Формула Е ще е основният автомобилен шампионат.”

Сър Ричард Брансън, който е собственик на тима DS Virgin, участващ във Формула Е, вече прогнозира през 2015, че шампионатът с електрически болиди ще задмине Формула 1 до 2020 година.

Вчера Агаг представи новия основен спонсор на шампионата – шведско-швейцарският индустриален и технологичен гигант АВВ. Договорът е поне до 2025 година и ще носи около 15 милиона долара на година на Формула Е.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ