www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Електрическият Kia Niro EV "говори" на пешеходците (видео)

10.01.2018 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Kiril Stoykov | 9068 прочитания
A+ | A-

Kia представи електрическия кросоувър Niro EV на изложението на електроника CES 2018 в Лас Вегас. Серейната версия на екологичния джип ще се появи в края на тази година. В автомобила класическата предна решетка е заменена със специален дисплей, който разпознава пешеходците и по необходимост може да "общува" с тях.

Като част от тази стратегия КИА показва на изложението CES 2018 своя прототип Niro EV. В комбинация от стилен дизайн, модерен компактен SUV и висока ефективност на електрическия двигател с батерия, концептуалният модел Niro EV илюстрира пътя към бъдещата електрификация на марката.

Новата система за активно предупреждение на пешеходците (APWS) включва фронтални камери, технология за разпознаване на обекти и предни високоговорители. При разпознаване на пешеходец или велосипедист, пресичащ пред колата, високоговорителите издават предупредителен сигнал, насочен директно към регистрирания от системата човек. APWS е свързана с интерактивна система за осветление на Niro EV, която осигурява на водача и на пешеходците силно интуитивна, визуална комуникация с превозното средство.

Концептуалният модел Niro EV се задвижва от електрически двигател от ново поколение, в който са използвани модерни производствени технологии. Именно на тях ще разчитат новите електромобили на КИА в близко бъдеще. Енергията се подава от мощна литиево-полимерна батерия с капацитет 64 кВтч, в комбинация от електрически двигател с мощност 150 кВт. Концептуалният модел Niro EV осъществява пробег от 383 км с едно зареждане.

 
Тагове: KIACESNiroEVНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "