www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Valeo показа електрическа кола, струваща 7500 евро!

10.01.2018 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Kiril Stoykov | 9492 прочитания
A+ | A-

Френският производител на автомобилни части Valeo показа интересна концепция на малък градски електрически автомобил на изложението за електроника CES 2018 в Лас Вегас, която може да струва около 7500 евро при серийната версия.

Двуместната кола въщност не е точно прототип и готов за производство екологичен автомобил, защото Валео са създали возилота на базата на китайския модел Zhidou. Всички части, с изключение на батериите, се произвеждат от френски производител, а колата на Valeо използва нисковолтов двигател 48V, който е с 20% по-икономичен от моторите, вградени в по-мощни електрически автомобили.

Колата може да вдигне максимум 100 км и да мине до 100 мили (160 км) с едно зареждане на батериите. По същата причина френският малък вероятно няма дишане, но достига 100 км/ч, а с пълна батерия преминава същия брой мили.

Единственият проблем е, че французите не възнамеряват да се занимават с производство на автомобили и трябва да намерят партньор, който да сглобява електрическия модел в Европа.Тагове: Valeo CESНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ