www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Видео: Рекорден дрифт на BMW M5 с дозареждане в движение

09.01.2018 | Авто новини: За окото » Видео дайджест | Автор: Jordan Lukanov | 16632 прочитания
A+ | A-

Спортният седан BMW M5 от ново поколение постави световен рекорд по продължителен дрифт. Автомобилът дрифтира в продължение на осем часа и премина за това време 374,17 км. Видео материали с основните моменти от шоуто бяха публикуване в YouTube от северноамериканското подразделение на баварския бранд.

Впечатляващия дрифт се проведе на пистата на BMW Performance в Южна Каролина. Седанът беше под управлението на инструктора от едноименната школа за шофьорско майсторство Йохан Шварц, който направи по трасето повече от две хиляди обиколки.

BMW M5 подобри предишното постижение на Toyota GT86, която през 2017 г. дрифтира непрекъснато 165 километра. В течение на 8-часовия дрифт BMW M5 бе дозареждан с гориво - при това без спиране. За целта до седана се приближаваше още един M5 от предишното поколение с допълнителен резервоар.

По този начин BMW в този ден постави още един рекорд - за най-продължителен синхронен дрифт с две машини, които преодоляха съвместно 63,16 км. И двете постижения бяха фиксирани от официален представител на Книгата за рекорди Гинес.Тагове: Видео рекорд дрифт BMW M5 дозарежданеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ