www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes прави нов двигател за сезон 2018

08.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1178 прочитания
A+ | A-

Двигателят на Mercedes за сезон 2018 във Формула 1 ще е „почти напълно нов”, обяви шефът на департамента за мотори на световните шампиони Анди Кауъл.

1,6-литровият V6 турбо мотор на Mercedes доминира във Формула 1 от началото на сезон 2014, когато беше поставено началото на новата турбо ера в шампионата, като пилотите на тима Люис Хамилтън и Нико Розберг обраха световните титли, а тимът записа 4 поредни титли при конструкторите.

„Като цяло, целият мотор ще е почти нов – обясни Кауъл през motorsport.com. – В хода на миналия сезон двигателят претърпя няколко еволюции, а сега имаме нови идеи как да го направим по-мощен. Искаме да намалим триенето в някои важни области, както и загубите на енергия в хибридната система.”

Формула 1 навлиза в петия си сезон, в който няма да има съществени промени в двигателите, но Кауъл е на мнение, че все още не сме видели пълните възможности на актуалните системи за задвижване.

„Голяма част от новите ни идеи са свързани с малки промени в области, в които сме стигнали до високо ниво на представяне – допълни шефът на моторите на Mercedes. – В развитието на мотора научихме много нови неща, свързани с процеса на изгаряне, намаляване на триенето, използването на нови материали и освен това постигнахме прогрес в зони, където имахме проблеми с надеждността. Някои път тези резултати бяха изненада за нас, друг път се оказваха добре планиран резултат.

„И не на последно място, стендът ни за изпитания на двигателите е много прецизен, което ни позволява да постигаме напредък, а след това да пробваме новите неща по време на тестовете преди сезона.”

Наскоро се появи информация, че през новия сезон задвижващата система на колите на Люис Хамилтън и Валтери Ботас ще надхвърли психологическата граница от 1000 конски сили в хода на сезон 2018, но Кауъл не пожела да се ангажира с точна прогноза кога точно ще се случи това.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4