www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нюрбургринг” може да се върне за сезон 2019

05.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1150 прочитания
A+ | A-

Нюрбургринг” може да се върне за сезон 2019

Шефовете на германската писта „Нюрбургринг” преговарят за връщането й в календара на Формула 1 за сезон 2019. Тази информация със сигурност ще зарадва феновете на спорта, тъй като отсъствието на трасето в планината Айфел от Формула 1 се оказа сериозно разочарование.

Поредицата финансови трудности, както и смяната на собствеността на пистата я извадиха от календара на световния шампионат от 2013 година насам.

През март 2016 за главен изпълнителен директор на пистата беше назначен Мирко Маркфорт, който веднага пое курс към завръщане във Формула 1 и може би най-после тези усилия ще дадат резултат.

Новите собственици на световния шампионат Liberty Media искат да запазят в календара най-важните европейски стартове и „Нюрбургринг” се нарежда до състезанията-символи на шампионата като тези на „Монца” или „Спа”. Първият успех вече беше постигнат с връщането в календара на Гран при на Франция след 10-годишно отсъствие.

Маркфорт никога не е крил желанието си да върне „Нюрбургринг” във Формула 1 и се смята, че се е срещнал с новия шеф на световния шампионат Чейс Кери по време на последния старт за сезона в Абу Даби, за да дискутират тази възможност, а според последните информации преговорите вече набират скорост.

Преди да изпадне от календара „Нюрбургринг” се редуваше с „Хокенхайм” в организирането на Гран при на Германия.

Тази седмица Маркфорт потвърди пред motorsport.com за преговорите с Liberty Media, но направи уточнението, че трябва да бъде намерен и икономически смисъл в едно такова завръщане.

Досега „Нюрбургринг” е приел 40 състезания от Формула 1, като първото датира от 1951 година.

Но конкуренцията за място в календара на световния шампионат е повече от оспорвана. Търговският шеф на Формула 1 Шон Брачес заяви през септември, че е получил около 40 сериозни запитвания от представители на писти, които искат да организират кръг от световния шампионат.

Смята се, че освен запазването на най-популярните стартове, друг основен приоритет на Liberty Media е организирането на още едно състезание в САЩ, като предпочитаните места са Лас Вегас, Ню Йорк или Маями.Тагове: Формула 1НюрбургрингГран при на ГерманияLiberty Mediaсезон 2019Чейс Керикалендар на Формула 1

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4