www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Honda разработва безпилотен автомобил съвместно със SenseTime от Китай

26.12.2017 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 1065 прочитания
A+ | A-

Хонда се заема с разработката на безпилотна система съвместно китайската фирма SenseTime. Съответният петгодишен договор вече беше сключен между компаниите. В плановете на партньорите влиза създаване на механизъм за автоматизирано шофиране, който трябва да влезе в основата на концепцията за мобилност на бъдещето.

В рамките на изследователския проект Honda и китайците ще проведат съвместни изпитания на технологии от SenseTime по разпознаване на движещи обекти, както и алгоритми на японците за мониторинг на пътните ситуации, прогнозиране на риска и планиране на последващи действия. Като крайна цел на работата трябва да стане технология за автономно движение, която ще направи безпилотните превози възможни в градски условия.

Преди време стана известно, че първият автомобил на Honda, оборудван с безпилотна система от четвърто ниво е планиран за представане до 2025 година. Според думите на генералния директор на японския бранд Тахиро Наширо, още през 2020 г. компанията планира да оборудва своите коли с полуавтономни системи за управление.Тагове: Honda разработва безпилотен автомобилНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4