www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Три ралита за Льоб догодина

21.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3875 прочитания
A+ | A-

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб ще стартира в три ралита от шампионата на планетата догодина, като избраните състезания са „Корсика”, „Мексико” и „Испания”.

Така легендата влиза в ролята на трети пилот на Citroen, като лидерът на тима Крис Мийк ще кара във всичките 13 състезания, а Крейг Брийн ще стартира в 10.

Програмата на Себ за догодина включва и рали „Дакар” с тима на Peugeot, както и участие в световния рали крос шампионат, където французинът също кара за Peugeot.

За последно Себ, който записа девет поредни световни титли от 2004 до 2012 година, стартира в рали „Монте Карло” през 2015 година и беше начело в състезанието, но след това претърпя инцидент и изостана.

Шефът на Citroen Sport Ив Матон не криеше надеждите си, че ще успее да върне Себ с по-сериозна програма в световния шампионат, след като го убеди да тества новия C3 WRC на макадам и асфалт, като резултатите от тези изпитания се оказаха много важни за развитието на автомобила през втората половина на сезона.

„Нямам някакви конкретни очаквания за предстоящите стартове, просто искам да се забавлявам зад волана – обясни Льоб. – За мен беше логично да участваме във френския кръг, който е и на асфалт, но не съм запознат с маршрута на състезанието в Корсика. Испания също ми се добра възможност.

„Също ката исках да участвам и в макадамово състезание. Избрахме „Мексико”, тъй като имам добри спомени от това рали, а и маршрутът не е много променен в сравнение с последния ми сезон в световния шампионат.”

Льоб има шест поредни победи в рали „Мексико” между 2006 и 2012, като през 2009 състезанието не е кръг от световния шампионат.

Третият пилот на Citroen от миналия сезон Стефан Лефевр ще кара през 2018 с програма във WRC2, а Халид Ал Касими ще е зад волана на третия C3 WRC с ограничена програма догодина.

„Целта ни е да се борим за подиуми и да вземем победи, като се надявам, че Крис ще се бори за световната титла – обясни Матон. – Крейг доказа, че много постоянен, но може да подобри още представянето си и след това да се бори за по-високи цели.

„Доволен съм, че ще станем свидетели на още една глава от страхотната история на Себастиен Льоб и Citroen. Няма как Себ да се върне в световния шампионат с друг тим.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "