www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Samson Switchblade - летяща кола само след няколко месеца?!

19.12.2017 | Авто новини: Клюки » Любопитно | Автор: Kiril Stoykov | 4412 прочитания
A+ | A-

Идеята за летящи автомобили все повече от фантастика се приближава към реалността. Китайската компания Geely вече участва в това състезание, като купи Terafugia, Uber интензивно проучва възможността за пускане на серийно производство на летящи таксита (първо в Дубай), а за следващата година американската фирма Samson Switchblade обяви, че ще започне да продава първие си модел.

Летящото возило на пътя ще е голяма, колкото един Mercedes S-Class с две врати и две седалки. Ще се задвижва с 1,6-литров бензинов V4 двигател с мощност 190 к.с. В режим на полет агрегатът ще върти витло в задната част. При летателна конфигурация Switchblade е дълъг 6,3 метра и широк 8,2 метра, а при изтегляне на опашката и сгъване в крилата за движение по асфалта превозното средство намалява дължината до 5,1 метра и широчина 1,8 м. На пътя се използва петстепенна трансмисия за задвижване на колелата.

Във въздуха американската летяща кола ще вдига максимална скорост от 305 км/ч и максимален пробег от 724 километра. На земята автомобила с крила ще вдига 200 км/ч, а ще ускорява от място до 100 км/ч за 6,5 секунди. Има екстри като климатик, регулируеми кожени седалки и дори висококачествена звукова система, а комплектът за безопасност включва пътна защита при преобръщане и парашут в случай, че нещо се случи във въздуха.

Samson Switchblade ще направи първия си полет през следващата година, а компанията Samson Motors обещава, че планира да започне първите доставки до клиентите до края на 2018-а. Цената на Switchblade се очаква да бъде около 120 000 долара. Купуначът обаче трябва да има и лиценз за пилот на малки самолети.Тагове: летящакола2018SamsonSwitchbladeНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ