www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пак потвърдиха за хибридното Porsche 911

07.12.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1506 прочитания
A+ | A-

През 2023 година ще се появи хибриден plug-in вариант на Porsche 911, съобщи пред Automotive News шефът на германската марка Оливер Блум. Той обясни, че наличието на хибридна версия на 911 е важно за развитието на модела, но допълни, че все още в компанията не е взето окончателното решение за производството на този вариант.

Хибридната версия ще се появи със следващото поколение на 911, като в Porsche планират създаването на платформа за спортния модел, която да предоставя достатъчно място за батерията и другите елементи от хибридната система.

По-рано мнението на Porsche за хибридното или електрическото бъдеще на 911 беше изцяло отрицателно, като основната причина за това беше аргументът, че батерията ще повиши сериозно теглото на автомобила и ще се отрази негативно на управляемостта му.

Според Блум, батерията за бъдещото хибридно 911 ще е със заряд 47 апмерчаса, което ще позволи около 70 километра пробег само на електричество.

В момента Porsche разработва серийната версия на изцяло електрическия Mission E. Компанията е вложила в проекта 700 милиона евро, като автомобилът трябва да дебютира на пазара през 2020 година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ