www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Toyota: Алонсо се справи много добре на теста

21.11.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1306 прочитания
A+ | A-

Представянето на Фернандо Алонсо на тестовете за новаци в световния шампионат за издръжливост (WEC) получи висока оценка от съветника на тима на Toyota Алекс Вурц, като мнението на австриеца е винаги меродавно, защото той има богат опит както във Формула 1, така и с прототипите от LMP1.

Двукратният световен шампион във Формула 1 навъртя 113 обиколки в неделя в Бахрейн, а двукратният победител в Льо Ман Вурц коментира представянето му.

„Фернандо е един от най-добрите пилоти в света – обясни Алекс. – Както можеше да се очаква той се адаптира бързо към уникалните изисквания на TS050 Hybrid.”

Очаква се, че през 2018 година Алонсо ще кара за Toyota в „24 часа на Льо Ман”, а най-доброто му време в неделя беше в рамките на 0,7 секунди от това на титуляра на тима Майк Конуей.

Вурц работи с Алонсо в неделя и обясни, че испанецът е осигурил „много добра и добре структурирана информация” за представянето на колата.

„Трябва да знаете, че е невъзможно да се сравнява представянето на Алонсо с това на другите пилоти на Toyota, които караха този ден и в хода на тестовете – заяви Вурц. – Всеки от тях караше по различна програма, температурата на пистата беше различна и т.н, това са все неща, които се отразяват на времената за обиколка.

„Но все пак, виждате, че говорим за доста близки постижения – „новакът” е доста близо до времената на титулярните ни пилоти. Но най-отговорно заявявам: Фернандо се справи много добре и беше много приятно и интересно да работим с него.”

Сделката на Алонсо за Льо Ман все още не е официално потвърдена, а той вече подписа с McLaren за сезон 2018 във Формула 1, след като тимът се отказа от моторите на Honda и подписа с Renault.

Алонсо преследва победите в Льо Ман и „500 мили на Индианаполис”, за да вземе „тройната корона” в моторните спортове, тъй като вече има победа в Гран при на Монако.

Тази година Фернандо кара в „Инди 500” и беше начело на колоната в продължение на 27 обиколки, но отпадна 24 тура преди финала заради повреда в двигателя.

През 2018 обаче той няма да може да стартира в Индианаполис, тъй като няма да отново да пропусне старта в Монте Карло, но надпреварата в Льо Ман се съвпада със състезание от Формула 1.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ