www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Полицията помагала на престъпниците в Сао Пауло

16.11.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2547 прочитания
A+ | A-

Скандалът с поредицата нападения в хода на Гран при на Бразилия набира ход, като жертви на престъпниците станаха механиците на Люис Хамилтън от Mercedes, а атаки имаше и срещу служители на Williams, Pirelli и ФИА. Сега бразилската телевизия Globo интервюира полицай, който е бил сред тези, които са охранявали пистата и участниците в Гран при на Бразилия, който твърди, че престъпниците са разчитали на помощта на началниците му.

Става въпрос за капитан от полицията, който създавал всякакви пречки пред задържането на заподозрените за нападенията и отделно от това е създавал допълнителни трудности на полицаите – забранявал им да се хранят и да пият вода по време на дежурство и ги държал часове наред на силното слънце в Сао Пауло.

В допълнение на това въпросният капитан отхвърлил повечето следи и улики, предоставени му от неговите подчинени.

След разкритията на бразилската телевизия от местната полиция обявиха, че ще проведат собствено разследване по тази информация.

Нападенията в дните на Гран при на Бразилия дадоха началото на кампания за лишаване на страната от старта й във Формула 1 и с оглед на несигурността около бъдещето на собствеността на пистата „Интерлагос”, това състезание наистина може да изпадне от календара.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ