www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

DiVino.Taste 2017: Акцент върху БГ сортове и регионалния характер на вината

01.11.2017 | Авто новини: Лукс&Стил » Гурме, дегустация | Автор: Jordan Lukanov | 3780 прочитания
A+ | A-

И седмото издание на DiVino.Taste предлага богата програма от майсторски класове. Подобаващо място по време на най-големия форум за българско вино е отделено за местните сортове и регионалното изражение на вината от България.

Много е изговорено за най-типичните сортове, с които нашето винопроизводство се гордее. Обичани и отричани, местните ни сортове редовно пораждат дискусия сред българското винено общество.

Мелник е име едновременно на един от най-емблематичните ни градове и на винен сорт, който има потенциал да се превърне в икона за България. Самобитен, интригуващ, специфичен – всички тези определения добре прилягат на Мелник, сортът ендемит от Югозападна България.

Това е и най-топлият винарски край на страната. Мелник отдавна е прочут сорт, за който обаче се знае много малко. По време на майсторския клас Мелник – град, сорт или винена икона, Вили Гълъбова от екипа на DiVino задълбочено ще разкрие красивото лице от този великолепен български сорт.

Традиционната ретроспективна обиколка из някои от най-добрите изби на страната тази година е посветена на една много добра година - 2011-а. Прегледът на реколтата и селекцията от топ български вина (всички от реколта 2011) ще води сертифицираният WSET преподавател и сомелиер Александър Скорчев.

Дългоочакваната класация на DiVino по традиция всяка календарна година излиза в края на месец февруари. Единствено по време на DiVino.Taste винените ценители имат възможност да опитат всичките 10 вина от челото на класацията в един майсторски клас, който традиционно се модерира от Юлия Костадинова от DiVino.

Заедно с най-добрите 10 вина на България, публиката на DiVino.Taste ще се запознае лично и с техните създатели, които ще ги представят по време на дегустацията. Най-големият форум на българското вино се провежда от 17 до 19 ноември 2017 г. в НДК, София.Тагове: DiVino БГ сорт вино дегустацияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ