www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Audi ще произвежда синтетичен дизел

08.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 4039 прочитания
A+ | A-

Audi ще пусне в експлоатация завод за синтетичен дизел, а в проекта участват компаниите Ineratec, която произвежда химически реактори и фирмата от енергетиката Energiedienst AG. Първата партида от горивото, което засега носи названието „e-diesel” ще се появи догодина, а капацитетът на производствените мощности е 400 000 литра на година.

Пилотният проект за производство на синтетичния дизел стартира в Лауфенбург, Швейцария, а това е следващата фаза на изследователската работа, спонсорирана от Audi от над 10 години за търсене на изкуствени заместители на природните горива.

Процесът за производство на e-diesel включва добиването на водород чрез електролиза на вода и химическа реакция на водорода с водородния диоксид, взет от атмосферата или от биогенни газове. В последния етап от реакцията въглеводородните съединения се разделят на крайните продукти, като единият от тях е синтетичният дизел.

В Audi смятат, че синтетичният дизел ще е по-ефективен от обикновения, тъй като на практика при изгарянето му не се отделят вредни вещества. Следващата стъпка в изследванията ще е производството на синтетичен бензин.

През 2013 година компанията представи версия на A3 Sportback g-tron, която вървеше на синтетичен метан, който в Audi наричат e-gas. Този метан се добива от възобновяеми енергийни източници, отново при електролиза на вода.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ