www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Верстапен се стяга да се бори за титлата с Хамилтън

07.11.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 106 прочитания
A+ | A-

Холандската звезда на Red Bull Макс Верстапен заяви, че се усеща готов да се бори за световната титла във Формула 1 догодина срещу Люис Хамилтън, който си осигури тазгодишната корона два кръга преди края на шампионата в Мексико.

Люис остана едва девети на финала, след като беше ударен от Себастиен Фетел в началото и обясни, че е взел титлата по „ужасен начин”, тъй като се е надявал това да стане с победа.

Британецът допълни, че се надява на повече битки с Макс, който спечели в Мексико, а специалистите сочат, че в последните две състезания – Бразилия и Абу Даби, пилотите на Red Bull може да се фаворити за победата.

„Да, ще е страхотно, ако стане така – обясни Верстапен, който демонстрира шампионския RB7 от 2011 година на изложението SEMA в Лас Вегас. – Люис е страхотен пилот и напълно заслужено спечели титлата този сезон. Той беше най-постоянният и бърз пилот от претендентите за титлата. Много искам да се боря за световната титла срещу него, надявам се, че това ще се случи още догодина.

„Трудно е да се каже дали се представям на нивото на Люис, тъй като караме различни коли – допълни холандецът. – Но битките догодина ще покажат кой докъде е стигнал.”

Макс спечели две състезания през 2017 година, а съотборникът му Дениъл Рикардо – едно. Верстапен победи в Малайзия и в Мексико и призна, че не е очаквал, че този сезон Red Bull ще може да се бори за победи през 2017-а.

„Факт е, че колата на Red Bull и двигателите, които ползваме се развиват по-бързо от тези на нашите съперници в хода на сезона, за Сингапур направихме голяма крачка напред по отношение работата на мотора и оттам нататък вече можехме да се надяваме на повече успехи”, допълни Верстапен.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4