www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ferrari отново заплаши да напусне Формула 1

03.11.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1721 прочитания
A+ | A-

Най-успешният тим в историята на Формула 1 Ferrari подкрепи съпротивата на автомобилните производители срещу новите правила за двигателите в световния шампионат, а босът на Скудерията Серджо Маркионе дори заплаши, че компанията може да напусне спорта.

Реакцията на италианците идва 24 часа след като Mercedes и Ferrari се обявиха срещу новите технически правила, които трябва да влязат в сила за сезон 2021 във Формула 1.

Маркионе заяви при разговор с финансови анализатори, че Скудерията подкрепя желанието на ФИА и ФОМ за намаляване на разходите на отборите във Формула 1, но италианците не приемат другите идеи за промени. Той се обяви срещу стандартизацията и „обуздаването” на двигателите, което ще се прави за намаляване на разходите. Ferrari има договор за участие във Формула 1 до края на 2020 година, но след този срок няма яснота.

Обсъждането на бъдещето на световния шампионат ще продължи във вторник другата седмица, когато се очаква новите собственици на шампионата Liberty Media да представят още свои идеи за промени, включително и за таван на бюджетите, нов управленска структура на спорта, като целта е изравняване на силите на отборите.

Маркионе заплаши с напускане защото не иска Ferrari да участва в „глобален NASCAR шампионат”, обяснявайки, че компанията няма да се съгласи с уеднаквяване на възможностите за отборите за представяне в шампионата.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ