www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes тества автономни технологии в Китай

03.11.2017 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Angel Sergeev | 9442 прочитания
A+ | A-

Mercedes-Benz пренесе временно голяма част от тестовата си програма по автономни технологии в Китай. Причината за това е, че в азиатската страна правилата и условията за движение са доста по-различни от това, което познаваме в Европа и САЩ.

Към момента, няколко прототипа S-Class дълга база с автономни функции се движат по улиците на Шанхай. Целта е електронните системи, контролиращи автомобила, да се настроят и адаптират към условията за движение в Китай.

Част от разликите в пътната обстановка в страната обхващат знаците и маркировката - например, напречни бели линии показват минималната дистанция, която превозните средства трябва да спазват. Освен това, пешеходците пресичат пътното платно абсолютно неконтролируемо, казват от Mercedes-Benz.

До момента от производителя са направили над 5000 пробни пътувания с автономни коли по целия свят, като с тях са изминати над осем милиона изпитателни километра. За това разстояние са направени над 1.2 милиона замервания от различни датчици и сензори, като информацията се използва за подготовка на софтуера за управление на автономни коли.Тагове: mercedess-classНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ