www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ожие и M-Sport спечелиха срещу гигантите

30.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 4372 прочитания
A+ | A-

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия спечелиха петата си поредна световна титла в световния рали шампионат, M-Sport на Малкълм Уилсън взе титлата при конструкторите, а Елфин Еванс и Даниел Барит спечелиха първото място в домашния им старт – рали „Великобритания” в Уелс. Така вчерашния ден осигури някои от най-славните моменти в историята на световния рали шампионат.

Ожие стана първият пилот след Себастиен Льоб с пет поредни титли и едва третият след Валтерл Рьорл и Юха Канкунен, който печели титлата с коли на различни производители.

Най-интересното обаче е, че Ожие триумфира с Fiesta WRC, създадена от M-Sport – частният тим, който се състезава без подкрепа от страна на Ford в световния шампионат и успя да победи заводските тимове на гигантите Hyundai, Citroen и Toyota.

Освен това, откакто M-Sport представлява Ford, тимът не беше печелил титлата при пилотите, но сега Ожие поправи и тази историческа несправедливост.

Иначе по калните и трудни отсечки в Уелс Еванс поведе още от самото начало, в събота увеличи аванса си до почти 1 минута и в неделя контролира разликата, което му донесе първата победа в световния шампионат. Естествено, за това му помогнаха и новите гуми на DMack, създадени специално за това състезание.

Втори и трети останаха Тиери Нювил и Ожие, като двете отпадания на белгиеца в Германия и Испания – предишните два старта преди Уелс се оказаха решаващи в това Себ да натрупа сериозен аванс на върха на класирането.

Последното състезание за годината е през ноември в Австралия.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ