www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Alpine стартира собствен пистов шампионат

27.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 2074 прочитания
A+ | A-

Възраждането на френската марка Alpine стана факт с лансирането на А110 в Женева тази година, а от юни догодина ще стартира и марковият пистов шампионат с идентични автомобили А110 Cup.

Концепцията за шампионата и състезателната версия на А110 е създадена с помощта на тима Signatech и Renault Sport Racing.

Промените по колата включват подсилване на шасито и каросерията, олекотяване, снижаване на окачването с 40 мм и добавяне на регулируеми амортисьори Ohlins. На 18-цоловите джанти се качват сликове Michelin, а спирачките идват от Brembo с 6-бутални апарати отпред и 4-бутални отзад.

Серийният 1,8-литров 4-цилиндров турбо мотор също е с промени, засягащи ауспуховата система плюс рейсинг компютър, като това повишава мощността с 18 конски сили до 270. Моторът работи с 6-степенна секвенциална трансмисия и диференциал с ограничено приплъзване. И като стана дума за олекотяване – теглото на пистовата версия на А110 тежи едва 1050 кг.

Името на новия шампионат, който е под шапката на ФИА, е Alpine Europe Cup, като календарът ще включва шест състезателни уикенда на „шест от най-великите писти в Европа”. Всеки уикенд ще включва две свободни тренировки, две квалификации и две 30-минутни състезания. Общото време на пистата ще е 3 часа.

Сезонът ще стартира на „Пол Рикар” във Франция, а след това ще има състезания в Германия, Великобритания, Белгия и Испания, като трасетата там тепърва ще бъдат потвърдени.

В Alpine планират „малко над 20 коли” за сезон 2018. Базовата цена на състезателната версия на А110 е 100 000 евро преди данъци и такси, а регистрацията в шампионата добавя към сметката още 20 000 евро. Наградният фонд на шампионата пък се очаква да е над 160 000 евро.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ