www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Skoda избира Индия пред Щатите

20.10.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1787 прочитания
A+ | A-

След дискусия, която продължи няколко години за това дали Skoda трябва да излезе на американския пазар, в крайна сметка чехите ще се насочат в съвсем друга посока – Индия. Skoda ще е начело на инвазията на VAG в Индия, а това беше почти сигурно, още щом стана ясно, че съвместният проект на Volkswagen и Tata Motors ще се провали.

„Ще ни трябва повече време, за да поработим по плановете ни за САЩ – заяви главният изпълнителен директор на Skoda Бернхард Майер пред списание Autocar. – От VAG искат от нас да поведем развитието на нова платформа, която ще е предназначена за Индия и там трябва да изградим предвидим и печеливш бизнес. Нямаме срок, който да гоним да навлизането ни в САЩ.”

В момента специалистите от Skoda проучват възможността за използването на платформата MQB A0 за бюджетен модел, като тя досега се е използвала при новите SEAT Ibiza и VW Polo. Другият вариант пред чехите е да започнат развитието на напълно нова архитектура, но пък това означава, че VAG ще трябва да инвестира повече в Индия, за да изгради сериозна инфраструктура за производство на автомобили.

До 2020 година Индия ще се превърне в третия по големина автомобилен пазар в света, а тогава ще влязат в сила и нови изисквания за безопасност и вредни емисии на местния пазар, което прави задачата на Skoda още по-трудна.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ