www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Българин световен шампион по екологично шофиране на камион

19.10.2017 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 12104 прочитания
A+ | A-

Пламен Иванов от Плевен е новият световен шампион по ефективно шофиране на камиони. Той постигна най-добър резултат от общо 29 участници от цял свят в оспорвания финал на престижното състезание Optifuel Challenge 2017 в Толедо. Освен титлата, българинът спечели и голямата награда – интелигентният икономичен камион Renault T 480 13L OPTIFUEL.

Optifuel Challenge 2017 e четвъртото издание на състезанието, организирано от Renault Trucks. Тази година в него се включиха над 2500 участници от 29 държави, сред които и нашата страна. Според регламента националните състезания излъчиха 29 шампиона, които премериха уменията си  на 18 октомври в Испания.

Пламен Иванов завоюва шампионската титла с най-висока оценка от 92,9 от възможни 100 точки. На второто място се класира Адриан Тинтеа от Румъния с 83,3 т., а трети е Йохен Бекер  от Люксембург.

Големият финал в Толедо се проведе в две части. В първия кръг участниците трябваше да решат тест, който проверява знанията им, свързани с икономичното и екологично шофиране. Втората решаваща фаза беше 40-минутно шофиране на камион Renault Trucks T Optifuel в реални условия. Българинът завоюва титлата с най-висока комплексна оценка на постигнат нисък разход на гориво и поддържане на ефективна скорост, която би позволила изпълнението на транспортни задачи при реални условия.

“Това е признание както за мен, така и за българските шофьори на камиони, които са едни от най-добрите професионалисти в света. За мен беше въпрос на чест да представя страната ни и нашата гилдия достойно. Използвах знанията и уменията си, но и сърце. И сега титлата е българска!”, сподели Пламен Иванов.
Тагове: Renault Trucks камион най-ефективен икономично шофиранеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ