www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW прехвърля производство на Mini в Китай?

12.10.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1411 прочитания
A+ | A-

BMW планира да прехвърли част от производството на британската си марка Mini в Китай, съобщи Automotive News, като цитира само анонимни източници.

Според тази информация, шефовете на BMW обсъждат изнасянето на производството на Mini, като то трябва да бъде поето от Great Wall – най-големият производител на SUV автомобили в Китай. След преместването на производството в Китай е възможно оттам да бъдат изнасяни автомобили и за други пазара.

Говорител на Great Wall отказа да коментира темата, како обясни, че компанията подготвя официално изявление по темата. В същото време представителите на BMW Китай не отговориха на мейлите с молба също да коментират евентуалната сделка.

Слуховете за този съюз се появиха в сряда и заради тях акциите на Great Wall поскъпнаха с 14%, след което търговията с тях беше временно спряна. За първите осем месеца на годината Mini има 230 000 продажби в цял свят.

BMW вече има партньор в Китай – това е Brilliance China Automotive Holdings, но Great Wall досега не е влизал в съюзи с други китайски компании, но гигантът планира да започне производство в САЩ.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ