www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Чакат ръст на пазара на коли в Саудитска Арабия

04.10.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1491 прочитания
A+ | A-

Кралят на Саудитска Арабия отмени забраната за жени да шофират в страната – това е и основната причина анализаторите да се интересуват от факта с колко точно ще нарасне пазара на нови коли в страната. Като това ще се отрази и на търговията с употребявани автомобили, разбира се.

До този момент жените в Саудитска Арабия нямаха право не само да карат автомобил, беше им забранено да се качват дори на велосипед.

Саудитска Арабия е на 21-о място сред най-големите пазари на нови автомобили и е основен вносител на коли в целия регион. Според различни експерти, когато забраната падне, броят на шофьорите в страната ще скочи на 9 милиона, което няма как да не се отрази и на пазара.

Интересното е, че невинаги в Саудитска Арабия е било забранено на жените да шофират. Те са имали това право до 1979 година, когато на власт идват мюсюлманските фундаменталисти. От този момент настъпва и сериозното ограничение на правата на жените в цялата страна, като забраната за шофиране е само едно от тези ограничения.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4