www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen се отказа да продава Ducati

04.10.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1430 прочитания
A+ | A-

Шефовете на Volkswagen Group са спрели процеса да продажба на италианския производител на мотоциклети Ducati заради съпротивата от страна на профсъюзите срещу сделката. Информацията е на италиански профсъюзен лидер, цитиран от Automotive News.

„Главният изпълнителен директор на Ducati Клаудио Доменикали заяви на работниците в петък, че надзорния борд на VW е решил да спресделката – обясни Бруно Папиняни, който е един от профсъюзните лидери в компанията. – Ние получихме подкрепа и от германските профсъюзи, които също като нас смятат, че собственикът трябва да продължи да инвестира в нашата компания.”

В VW обмислят продажбата на VW от известно време насам, като това е част от процеса за налагане на новите приоритети пред гиганта, които трябва да са свързани основно с производството на автомобили.

Засега нито от Audi, който е прекият собственик на Ducati, нито от самата италианска компания са потвърдили информацията за спирането на сделката.

Продажбата на известната италианска компания може да повиши паричните резерви на VW Group до 1,5 милиарда евро, а сметката, която компанията трябва да плати за глобалния скандал „Дизелгейт” вече надхвърли 25 милиарда евро.

През юли от Ducati избраха петима потенциални купувачи, но се очаква офертите да се увеличат до октомври, когато изтича първоначалния срок за набирането им.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ