www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

За 4-и път благотворително рали от фонданция "Хора, пътища, автомобили"

03.10.2017 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 4652 прочитания
A+ | A-

На 7 октомври за четвърти път фондация „Хора, Пътища, Автомобили“, Българска Федерация Автомобилен Спорт и Академия за пътна безопасност SDA организират благотворителното рали “Виж ме”. Събитието ще се проведе в събота от 10:00 ч. на автополигона на София Франс Ауто – вносител на Пежо за България (бул. „Ботевградско шосе“ №459).

Проектът, който в предишните си издания пожъна невероятен успех, бе подкрепен от над 50 известни личности, които взеха участие с личните си автомобили. И тази година благотворителната акция е свързана с идеята да се подпомогне живота, учебния процес и израстването на глухонемите децата от училище с пансион „Проф. Дечо Денев“ в София, лишени от родителски грижи. Децата отглеждани в специализираното учебно заведение са от 3 до 18 – годишна възраст, а предмета „Безопасност на движението“ е застъпен наравно с българския език и математиката в учебната програма.

По традиция, участниците-състезатели са известни личности от обществената сцена – политици, актьори, певци, журналисти и др., притежаващи любителска категория за шофиране. Идеята на състезанието е известните лица да дадат личен пример с уменията си за шофиране и толерантност в майсторско управление. “Виж ме” послание на звездите към техните последователи и в същото време е отправено от децата, които не могат да чуят приближаваща се опасност и не могат да извикат в ситуация на пътя.

ПРОГРАМА
Дата: 7 октомври (събота)
Място: открит автопарк на „София Франс Ауто“
Адрес: София, “Ботевградско шосе” №459
9:30 ч. - Ароматно кафе, чай, безалкохолно
9:45 ч. - Регистрация на участниците
10:00 ч. - Инструктаж от комендантите на ралито за участниците - ( БФАС )
10:15 ч. - Официално откриване
10:30 ч. - Старт на първи етап (майсторско управление на полигон ). Стартират автомобили в три класа разпределени според обема на двигателите.
11:40 ч. - Старт на втори специален етап. Майсторско управление при равни условия за първите трима от всеки клас с еднакъв модел и марка автомобил – „Пежо“.
12:30 ч. - Финал
12:40 ч. - Снимки, интервюта с известни личности – пилоти в ралито.
- Викторини на тема пътна безопасност
- Връчване на предметни и събраните финансови дарения на децата и ръководството на училище „Проф. Дечо Денев“
13:00 ч. - НаграждаванеТагове: благотворителност рали фонданция "Хора пътища автомобили"Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ