www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Гневът на Маркионе предизвика нов трус във Ferrari

03.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1447 прочитания
A+ | A-

Повредите в Гран при на Малайзия, които лишиха Себастиан Фетел и Кими Райконен от шанс за победата са вбесили президента на компанията Серджо Маркионе, който призна, че е направил някои „промени” в тима на Черните кончета.

Фетел стартира последен, след като получи повреда в двигателя в квалификацията и отпадна в първата част на сесията, а в неделя Кими Райконен не успя да стартира, въпреки че трябваше да тръгне втори, след като получи сходна повреда.

От Ferrari потвърдиха, че става въпрос за проблем със системата за подаване на въздух към двигателя, който е бил установен.

„Всеки един от двамата ни пилоти можеше да спечели в Малайзия – обясни Маркионе. – Това е факт. Както е и факт, че същото можеше да стане и в Сингапур. Имахме проблеми със задвижващата система, тъй като по двигателите ни работи млад екип, но също така явно качествата на материалите, които използваме не отговарят на нивото на Формула 1. Направо извадихме късмет, че тези проблеми се появиха чак в Малайзия.

„Сега правим промени в департамента, който отговаря за качеството на материалите, включително и организационни промени. Такива проблеми направо ме вбесяват. Когато нещо подобно се случи във фабриката, докато още тестваме, това не е проблем. Но е голям удар, когато заради нещо такова не можеш да потеглиш в състезанието, в което трябва да стартираш втори.”

До края на сезона във Формула 1 остават пет състезания, а Ferrari изостава на 118 точки от Mercedes в битката за титлата при конструкторите.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ