www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хмелът расте по-добре, когато е подложен на звукови вибрации (+ видео)

29.09.2017 | Авто новини: Лукс&Стил » Гурме, дегустация | Автор: Jordan Lukanov | 4851 прочитания
A+ | A-

„Проучвания показват, че хмелът расте по-добре, когато е подложен на звукови вибрации, които водят до засилена фотосинтеза и натрупване на по-голяма биомаса. Решихме да използваме тази технология, за да създадем вероятно най-добрата бира в света и да почетем 25-годишната история на Carlsberg и футболен клуб „Ливърпул“, каза Пай Росагер Педас, старши научен сътрудник в изследователската лаборатория на Carlsberg.

Пивоварна Carlsberg произведе лимитирана серия бира за 25-годишнината от партньорството си с английския футболен клуб „Ливърпул“. До създаването на юбилейното пиво се стигна след уникално проучване и използване на специална технология, която пресъздава атмосферата около феновете на „Ливърпул“ вече 25 години.

Учени в лабораторията на Carlsberg в Копенхаген култивираха специални насаждения от червен хмел, след като ги посадиха в земя от легендарния стадион „Анфийлд“ и ги потопиха в атмосферата на записи от мачове на „Ливърпул“ през последните 25 години, на фона на звука от скандиращи фенове.

Уникалният процес на култивиране е станал  възможен, благодарение на инсталирането на силна озвучителна система и 360-градусов видео екран в оранжерията на пивоварната в Копенхаген, където се показвали мачове на „Ливърпул“ от последните три десетилетия. По този начин Carlsberg и „Ливърпул“ очакват верните фенове да успеят да вкусят и победите, и загубите в 25-годишната история на легендарния клуб.

“Тази концепция е уникална, тъй като тя се гради на революционната идея, че хмелът може да бъде повлиян от гледките и звука на мачове, изиграни през последните 25-години. Полагаме огромни грижи за терена на стадиона „Анфийлд“, надяваме се хмелът да усвои и невероятната енергия на последователите ни“, сподели Дейвид Робъртс, мениджър на тренировъчните терени на „Ливърпул“.

В допълнение към видеото и звука, култивационният процес включва и посещения от  мениджъра на „Ливърпул“ Юрген Клоп и легендите на футболния клуб Роби Фаулър и Стийв Макманамън.

“Като играчи винаги сме били повлияни от скандиранията на феновете на „Анфийлд“ и затова вярваме, че те могат да въздействат и на хмела. Смаян съм от невероятните усилия, които учените вложиха в този продукт и изгарям от търпение да го опитам“, каза Фаулър.

Реколтата от червен хмел се прибира, след като 6 месеца насажденията са били потопени в атмосферата на стотици футболни мачове, за да бъде създадена специалната Carlsberg Liverpool FC бира. Тя ще бъде дегустирана 28 октомври 2017 г. в специални пъбове и на стадиона „Анфийлд“ по време на мача от Висшата лига между „Ливърпул“ и „Хъдърсфийлд таун“.
 
“През годините изследователската лаборатория на Carlsberg достигна до много новаторски резултати и предизвика революция в модерното пивоварство, но никога досега не сме създавали бира от хмел, отгледан сред звука и кадрите от футболни мачове. Надяваме се това съвместно създадено пиво да се хареса както на отбора, така и на феновете. Искахме да подарим нещо много специално на феновете на „Ливърпул“ и да създадем бира, достойна за футболния клуб,“ сподели Пай Росагер Педас.

“Взаимоотношенията на Carlsberg с футболния клуб „Ливърпул“ е едно от най-дългите партньорства в спорта. Имаме повече от 25-годишна невероятни история с Carlsberg и сме изключително горди с нашето партньорство. Създаването на бира, която е отгледана под звуците на скандиращи фенове и в земята на „Анфийлд“ е уникално и показателно за модерното мислене, което поддържа живо нашето дългогодишно партньорство“, каза Били Хоган, управляващ директор и главен търговски директор на ФК „Ливърпул“.

За шанса да спечелите бутилка от специалната бира и пътуване до легендарната тренирочъвна база на футболен клуб „Ливърпул“, Мелууд, посетете http://www.carlsberg.com/#!red-hops.
Тагове: Хмел бира Carlsberg ЛивърпулНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ