www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nokian започна строежа на завода си в Щатите

22.09.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2011 прочитания
A+ | A-

Производителят на автомобилни гуми Nokian Tyres направи първа копка на строежа на третата фабрика на компанията. Новият завод ще бъде първата производствена база на марката в Северна Америка.

Компанията вече обяви, че новият завод ще е в Дейтън, Тенеси, а годишният му капацитет ще е 4 милиона гуми с потенциал за увеличаване в бъдеще. В завода ще се помещава и склад за дистрибуторите на марката, който ще има капацитет 600 000 година. Основната фаза на строежа започва в началото на 2018 година, а първите гуми ще бъдат произведени през 2020 година.

"Инвестицията на Nokian Tyres в Тенеси показва нашата амбиция за растеж и желание за още по-качествено обслужваме на клиентите си на северноамериканския пазар", заяви Хил Корхонен, президент и главен изпълнителен директор на Nokian Tyres.

По време на церемонията Корхонен отново потвърди амбицията на компанията да удвои продажбите си през следващите пет години в Северна Америка. Тя подчерта също целта на Nokian Tyres да ръководи индустрията на гумите към по-устойчиво производство, както и да гарантира, че компанията е предпочитан работодател на пазара на труда.

Продукцията на новия завод ще е насочена към задоволяване на нарастващото търсене на гуми за леки автомобили и леки камиони в Северна Америка. Достигането на производствения капацитет на завода в Дейтън ще позволи на Nokian Tyres да подобри обслужването на клиентите на компанията на американския пазар и ще освободи производствен капацитет в другите заводи на фирмата.

"Ние инвестираме в бъдещия растеж. Общите продажби се очаква да се увеличат и ще е необходим допълнителен производствен капацитет. И трите фабрики ще имат важна роля в плана за растеж на Nokian Tyres, обслужващи различни пазарни зони," допълни Понт Стенберг, вицепрезидент продажби.Тагове: NokianгумиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ