www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Toyota може да даде шанс на Алонсо за Льо Ман

18.09.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1249 прочитания
A+ | A-

В Toyota имат интерес да преговарят с Фернандо Алонсо за участие с техен прототип в „24 часа на Льо Ман” догодина, стига японската компания да остане в световния шампионат за издръжливост (WEC). Тази новина дойде часове, след като стана ясно, че в McLaren са готови да позволят на двукратния световен шампион да стартира в Льо Ман догодина, ако той подпише нов договор с тима.

Досега това беше невъзможно, тъй като от Honda бяха заявили, че ще блокират всеки опит на Алонсо да стартира в Льо Ман, като се предполагаше, че испанецът е най-близо до място в една от колите на Toyota.

Съюзът между McLaren и Honda приключва в края на този сезон във Формула 1 и след поредица изказвания на Алонсо, че единственият проблем на британския тим е задвижващата система на японците, то се очаква Фернандо да остане в отбора от Уокинг.

„Ние винаги имаме интерес от преговори с топ пилоти – обясни директорът на Toyota Gazoo Racing Роб Люпен. – А техническият ни директор Паскал Васелон поддържа добри отношения с Фернандо още от времето, когато работеше за Michelin във Формула 1.

„Все още обаче не можем да кажем нищо повече по въпроса, тъй като ситуацията е твърде неясна.”

От Toyota все още не са казали дали ще продължат програмата си в LMP1 и догодина, като се има предвид, че Porsche се изтегля в края на 2017.

Най-рано новини по тази тема може да се чакат през октомври, когато се чака още информация за това накъде ще се развива класът LMP1.

Алонсо вече обяви, че иска да спечели „Тройната корона” от състезания, като ще преследва победа в „Инди 500” и Льо Ман. Тази година той участва в Льо Ман, но отпадна заради повреда в двигателя – отново Honda.

Шефът на McLaren Зак Браун потвърди, че двамата с Алонсо са говорили за Льо Ман и той е готов да го пусне „при подходящите условия”. Тази година Фернандо пропусна Гран при на Монако, за да стартира в Индианаполис.

В същото време от Toyota дадоха да се разбере, че едва ли ще участват и догодина с три прототипа в Льо Ман, което означава, че ако японците се разберат с Алонсо, то той ще заеме мястото на един от шестимата им регулярни пилоти за легендарното състезание.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ