www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Грешка помогнала на Хамилтън да запази лидерството в Белгия

28.08.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3538 прочитания
A+ | A-

Грешен режим за управление на двигателя е помогнал на Люис Хамилтън да запази лидерството в Гран при на Белгия вчера, като това се случи в най-трудния момент за лидера – когато Себастиан Фетел го атакува при рестарта.

Хамилтън беше начело в надпреварата от старта до финала, а в събота спечели и квалификацията, с което се изравни с Михаел Шумахер по брой първи позиции на старта – и двамата вече имат по 68.

Рестартът дойде 12 обиколки пред финала, след като се прибра колата на сигурността, която беше излязла на пистата заради катастрофата на двамата съотборници във Force India Серхио Перес и Естебан Окон.

Фетел успя да догони Хамилтън в първия завой и след това пробва атака на минаването през „Червената вода”, като двамата се изравниха на спирането в края на правата „Кемел”, но там Люис успя да запази позицията си.

„Потеглих добре при рестарта, но не бях избрал правилния режим, на който трябваше да работи двигателя ми – разказа Хамилтън. – Това беше грешка, но ми помогна, тъй като Фетел, който се ускори по-рано и по-добре от мен от първия завой, се залепи за колата ми и така атаката му стана по-трудно.

„Ако беше три или четири дължини на колата по-назад, щеше да ме изпревари по-лесно. Освен това, давах 90% газ на качването към „Червената вода”, за да го държа близо до мен, после дадох пълна газ, за да се отбранявам на правата.

„Последните обиколки бяха трудни, като в квалификация, беше много оспорвано, но се радвам, че спечелихме.”

Фетел също отличи високо състезанието, но обясни, че най-вероятно краят му е бил по-скучен за феновете, тъй като преследването на двамата лидери беше много оспорвано, но без атаки между тях.

Трети остана Дениъл Рикардо с Red Bull, който се справи с Кими Райконен с Ferrari и Валтери Ботас с Mercedes при рестарта.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ