www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Официално: BMW Concept Z4 за Пебъл Бийч 2017 (+ видео)

17.08.2017 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Jordan Lukanov | 3870 прочитания
A+ | A-

БМВ Груп използва шоуто Concours d’Elegance в Пебъл Бийч за да представи своята вълнуваща, нова интерпретация на роудстъра на BMW. Динамичен, прогресивен и неустоимо въодушевяващ BMW Concept Z4 се отличава с пъргави и компактни пропорции, динамичен силует и емоционалния език на формите. Грабващият внимание дизайнерски прототип дава поглед към бъдещия сериен модел, който ще бъде представен през следващата година.

„BMW Concept Z4 е абсолютна машина за шофиране,“ каза Адриан ван Хойдонк, Старши вицепрезидент на BMW Group Design: "Редуцирането до най-важното позволява на водача да преживее всички съставки на удоволствието от автомобила с изключителна прямота. Това е абсолютна свобода на четири колела“. Спортният и прогресивен BMW Concept Z4 въплъщава визията на BMW Group за модерния роудстър.

„BMW Concept Z4 показва новия дизайн език на BMW от всички перспективи и чрез всички детайли. От динамичната предна част до характерните страници или мощно оформения край на задница: няколко линии и дискретното взаимодействие между повърхностите са достатъчни, за да създадат чувство за сила и емоция“, допълва ван Хойдонк.

BMW Concept Z4 демонстрира класически характеристики на роудстър като дълго междуосие, нисък, издължен силует и компактна задна част, комбинирани самоуверено, по нов начин и обогатени с модерния език на формите на BMW. Заради по-късия преден капак и стегнатите надвеси водачът седи по-близо до центъра на автомобила в сравнение с досегашните роудстъри на BMW.

Благодарение на това новите пропорции имат по-фокусирано и спортно-пъргаво излъчване. В същото време силуетът има подчертано клиновидна форма, която придава на BMW Concept Z4 висока динамика още в покой. Големите, издължени назад дъги зад пространството на водача по елегантен начин интегрират функцията на релси за защита при преобръщане и осигуряват спортен завършек на ниския силует.

Ясно изваяната предница във формата на нос на акула създава драматично повърхностно очертаване на контурите по цялата странична част на автомобила. Тук е демонстриран новият подход при дизайна на BMW: по-малкото на брой, но по-прецизни линии дефинират ясни повърхности, обемите са моделирани мощно. Поради това повърхностите и формите са с изключително модерно и емоционално излъчване.

Големите въздушни отвори Air Breather зад предните колела са своеобразно начало на старателно моделираните странични повърхности, които сякаш са оформени от излизащия от тях въздух. С едно разгръщащо се нагоре към задната част движение се образуват светлинни и сенчести повърхности, които се завъртат и по този начин дефинират и мускулесто изпъкналото задно колело и атлетичните обеми на задната част.

По този начин визуално ясно се подчертава задното задвижване. Освен това изразителната игра на линиите и повърхностите подчертава клиновидната форма отстрани и й придава повече динамика. Ниските прагове с ясно моделиран светлинен ръб визуално снишават каросерията на автомобила по-близо до пътя и с това подчертават усещането за нисък силует отстрани.

Експресивното лаково покритие с „frozen“ ефект „Energetic Orange“ ясно подчертава играта на светлините и сенките по повърхностите, както и триизмерния екстериор. 20-инчовите алуминиеви джанти със спортен двуцветен дизайн с двойни спици хармонично допълват страничната визия.

Дизайнът на предната част на BMW Concept Z4 е безспорно спортен. При това съотношението между ниската и широка бъбрековидна радиаторна решетка и разположените по-високо фарове целенасочено буди асоциации с BMW Z8 и придава на BMW Concept Z4 известна екстравагантност.

Вместо класически пластини в бъбрековидната радиаторна решетка е монтирана старателно оформена мрежа, която с вертикалната си ориентация напомня на спортно-функционалното оформление на бъбрековидните радиаторни решетки на ранните роудстъри на BMW като BMW 328 Mille Miglia. Фаровете за пръв път интерпретират класическата вертикална визия с четири „очи“ с по две разположени една над друга тръби на фаровете.

Мигачите са насочени косо нагоре по посока на бъбрековидната радиаторна решетка и подчертават динамиката на предната част. Предният капак на вдлъбнатини и със стилизирани отвори за вентилация се извива над предните колела и създава интригуваща предна част.

Благодарение на дизайнерското оформление предната броня изглежда много атлетично. Трите големи въздухозаборника загатват за мощното задвижване и обещават динамично изживяване при шофиране.

Големият карбонов елемент в средния въздухозаборник е класически елемент от моторните спортове и подчертава в детайли динамиката на предната част. Чрез комбинацията на всички тези дизайнерски елементи се създава свежото, запомнящо се лице на BMW Concept Z4, което е знак на почит към големите роудстъри в историята на BMW, но в много модерна и спортна интерпретация.

В същото време интериорът засилва абсолютния фокус върху изживяването при шофиране. Седалката на водача, арматурното табло и централната конзола около него са напълно черни, което ярко ги отделя от оранжевото единство между екстериора и интериора. При взаимодействието си те оформят ясно дефинирана зона, която обгръща водача подобно на капсула, създавайки много спортно усещане. Това създава среда изцяло ориентирана към шофирането с подчертана „зона на видимост“, при която воланът, както и заобикалящите го черни повърхности, са ориентирани напред като се акцентира върху шофьорското място.

Арматурното табло и централният информационен дисплей образуват висококачествена комбинация от екрани, която е интегрирана безупречно в областта на водача. Двата дисплея са разположени на почти еднаква височина и близо един до друг, което създава впечатление за един, свързан блок от екрани. Те функционират заедно, за да доставят точната информация в точния момент.

Водачът може да избере кои функции да активира (чрез натискане) от съдържанието, налично на информационния дисплей - водене по маршрута, музикални списъци или друго информационно-развлекателно съдържание. Над информационния дисплей Head-Up дисплеят представя най-важната информация за шофиране в рамките на прякото зрителното поле на водача.

От страната на водача се издига едно атлетично арматурно табло, което в същото време създава усещане за лекота. Умелото подреждане на повърхностите и ръбовете разделя големия обем отпред и създава впечатление за мощно моделиран мускул. Ясната извивка от вратите към арматурното табло допълнително подчертава усещането за обгръщане при седене на двете седалки.
Тагове: Официално BMW Concept Z4 Пебъл БийчНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4