www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Най-продаваните автомобилни марки по държави

17.07.2017 | Авто новини: Клюки » Любопитно | Автор: Angel Sergeev | 18047 прочитания
A+ | A-

За никого не е тайна, че най-продаваната марка автомобили в България за 2016 година е Dacia. Далеч по-интересно е да видим как се представят различните марки в отделните страни по света.

За целта използваме информация от британската фирма Regtransfers, която се занимава с продажба на регистрационни табели на Острова.

От карта на най-продаваните марки през миналата година откриваме, че Dacia властва още в Румъния, Македония и Молдова, като тук не можем да говорим за изненада с оглед географската близост до родината на компанията.

В цели 49 държави по света доминатор е Toyota, като основният дял е в Азия, Африка и Централна Америка. Volkswagen държи 14 пазара, а Ford - 8, включително един от най-големите - САЩ.

В Европа клиентите са масово ориентирани към локални брандове, като това се потвърждава от Франция, където най-харесван е Renault, Испания със SEAT, Германия с Volkswagen и Италия с FIAT.

Руснаците пък си купуват най-често Hyundai, докато точно под тях, в Китай, най-популярният бранд е неизвестния по нашите ширини Wuling.

Картата във висока резолюция можете да разгледате тук.Тагове: маркиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ