www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Williams става тим №1 на Honda?

19.06.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2175 прочитания
A+ | A-

Много специалисти приемат, че раздялата между McLaren и доставчика им на мотори Honda е въпрос на време и догодина британският тим ще е сред партньорите на Mercedes. Кой обаче ще заложи на Honda? Японците вече сключиха договор със Sauber, но швейцарският отбор ще е клиент, а не заводски тим на компанията.

Според швейцарския вестник Blick, мястото на McLaren като партньор на Honda ще заеме друг британски тим – Williams. И McLaren, и Williams имат големи успехи с Honda, но това е третият сезон, в който японците не могат да осигурят достатъчно надеждни и мощни мотори на McLaren, а това вече отразява пагубно на репутацията на втория най-успешен отбор в историята на Формула 1.

Williams работи с Honda от 1983 до края на 1987 година, като за този период тимът взе 24 победи, а Нелсон Пикет взе третата си световна титла през 1987. След това Honda напусна сър Франк Уилямс, за да работи с McLaren и Айртон Сена.

Ако Williams получи статут на заводски отбор на Honda, това ще означава, че тимът ще получи и сериозно увеличение на бюджета, тъй като японците ще вкарат в него много спонсорски пари, предполага се, че става въпрос за около 80 милиона евро на година. Точно тези пари са основната причина McLaren и Honda все още да работят заедно въпреки трудностите от началото на 2015 година насам.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4