www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Williams става тим №1 на Honda?

19.06.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2394 прочитания
A+ | A-

Много специалисти приемат, че раздялата между McLaren и доставчика им на мотори Honda е въпрос на време и догодина британският тим ще е сред партньорите на Mercedes. Кой обаче ще заложи на Honda? Японците вече сключиха договор със Sauber, но швейцарският отбор ще е клиент, а не заводски тим на компанията.

Според швейцарския вестник Blick, мястото на McLaren като партньор на Honda ще заеме друг британски тим – Williams. И McLaren, и Williams имат големи успехи с Honda, но това е третият сезон, в който японците не могат да осигурят достатъчно надеждни и мощни мотори на McLaren, а това вече отразява пагубно на репутацията на втория най-успешен отбор в историята на Формула 1.

Williams работи с Honda от 1983 до края на 1987 година, като за този период тимът взе 24 победи, а Нелсон Пикет взе третата си световна титла през 1987. След това Honda напусна сър Франк Уилямс, за да работи с McLaren и Айртон Сена.

Ако Williams получи статут на заводски отбор на Honda, това ще означава, че тимът ще получи и сериозно увеличение на бюджета, тъй като японците ще вкарат в него много спонсорски пари, предполага се, че става въпрос за около 80 милиона евро на година. Точно тези пари са основната причина McLaren и Honda все още да работят заедно въпреки трудностите от началото на 2015 година насам.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ