www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen се цели в повече продажби и по-голяма печалба

19.06.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3309 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Volkswagen Group полага сериозни усилия, за да подобри представянето на основната си марка – Volkswagen, като догодина се очаква ръст в продажбите заради новите модели, които ще предложи германската компания. Това е прогнозата на шефа на марката Херберт Дис.

В момента VW, който пострада сериозно от глобалния скандал „Дизелгейт”, се преструктурира, като този процес включва основно съкращаването на хиляди работни места и насочването на марката към производство на електромобили и хибриди.

Според Дис, лансирането на новия субкомпактен модел Polo, както и на флагмана Arteon, трябва да върнат вниманието на клиентите към VW, като за догодина са предвидени още премиери.

„Постигаме добър прогрес – обясни Дис по време на представянето на Polo в петък. – 2018 ще е силна година за Volkswagen.

Дис потвърди, че оперативната печалба на VW за първото тримесечие е била 869 милиона евро, което е сериозен скок в сравнение със същия период на миналата година, когато марка отчете печалба в размер на 73 милиона евро.

„Но най-важното нещо за нас е предстоящата продуктова офанзива, която ще се случи в следващите месеци”, беше категоричен Дис.

Новият Polo, чийто цени в Европа стартират от 12 975 евро, ще излезе на пазара през октомври, а по-късно тази година ще се появи и напълно новият T-Roc – SUV модел с размерите на популярния компактен модел Golf.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ