www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Още мощност и може би 4х4 за Honda Civic Type R

19.06.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1810 прочитания
A+ | A-

Honda планира повече версии на хотхеч модела Civic Type R, като идеята е той да стигне до повече клиенти, които обаче искат нещо повече, както по отношение на мощността, така и в областта на задвижването.

Интересното е, че последният Type R току-що беше представен, а PR специалистите на марката все още не са разпространили всички материали за това, че японският модел е новият шампион на Северната дъга на Нюрбургринг, а от компанията изтече информация за нови версии на хотхеча.

Главният инженер на моделното семейство Civic Хидеки Мацумото заяви пред Automotive News, че планът на Honda е да постигне „постоянни и по-големи продажби на Type R”, като това няма как да стане с един модел.

Мацумото потвърди и най-смелите мечти на феновете на Type R и обясни, че ще има версия с мощност, по-голяма от настоящите 306 конски сили, с които се предлага Type R. А другата новина е свързана с това, че моделът ще има и дериват със задвижване 4х4 и така Type R ще е реален съперник на Ford Focus RS и VW Golf R, при които създателите им се отказаха от предното предаване.

Мацумото подсказа и за трети вариант, който ще е „насочен повече към гран туринг преживяванията”, т.е с по-меко окачване и повече удобства за дълги пътувания, но без да се прави компромис с мощността.

Информацията от Мацумото съвпадна с премиерата на Type R на пазара в САЩ, което допълнително засили интереса на клиентите и медиите към най-новия хотхеч модел на Honda.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ