www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Subaru пуска електромобил през 2021 година

23.05.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3471 прочитания
A+ | A-

Много е вероятно първият изцяло електрически модел на Subaru да излезе на пазара през 2021 година, като за това подсказа главният изпълнителен директор на компанията Ясуюки Йошинага.

Според него, Subaru може да работи по създаването на бъдещи електрически модели съвместно с друга компания, но най-вероятно в началото ще започне с предлагането на електрически версии на вече съществуващите модели на марката.

„Сега е много по-важно да направим правилен избор, когато става въпрос за това с кого ще работим при създаването на електромоторите за нашите електрически модели, както и да изберем доставчик на батерии – обясни Йошигава. – Предполагам, че този процес ще отнеме около една година, като сред потенциалните ни партньори за доставка на батерии са Panasonic и Samsung.”

Тази година Subaru ще инвестира рекордните 1,2 милиарда долара за изследване и развитие на автомобилни технологии, като първият сериозен резултат ще се появи още през 2018 – компанията ще лансира хибридна версия на вече съществуващ модел. Предполага се, че става въпрос за модела XV, но това все още не е потвърдено.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ