www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рали "Дакар": Петерханзел и Льоб се откъсват напред

10.01.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 4368 прочитания
A+ | A-

Лидерът в рали „Дакар” Стефан Петерханзел (Peugeot 3008 DKR) спечели седмия етап от надпреварата и увеличи с 38 секунди аванса си пред съотборника си Себастиен Льоб в битката за първото място.

Етапът от Ла Пас до Юуни беше съкратен заради проливните дъждове, ударили Боливия, които направиха оригиналния маршрут на отсечката неизползваем.

Петерханзел повече в началото на отсечката, а в средата на етапа авансът му надхвърли една минута, но в края на състезателните 161 километра 9-кратният световен рали шампион успя да заличи част от пасива си.

След седмия етап Петерханзел води с 1,57 минути пред Льоб в общото класиране, а зад тях Нани Рома с Toyota Hilux успя да прескочи другия пилот на Peugeot Сирил Депре в битката за третото място. Но вчера Рома завърши етапа на 11 минути зад Петерханзел, а Депре – на 14.

Трети за деня завърши Жиниел де Вилиерс с Toyota Hilux, който остана на три минути и половина от Петерханзел.

Рики Брабец с Honda спечели етапа при мотоциклетистите, като отсечката в понеделник беше микс от планираните за неделя и понеделник етапи, но заради силните дъждове, организаторите въведоха спешни промени в маршута.

Американецът взе етапа с аванс от 1,44 минути пред съотборника си Пауло Конкалвеш, а за Рики това беше първа етапна победа в „Дакар”.

Лидерът в общото подреждане Сам Съндърланд с КТМ завърши деня на трето място и успя да изпревари основния си преследвач Пабло Кинтанила с Husqvarna, което му позволи да увеличи аванса си на 17 минути в началото на втората седмица на състезанието.

При камионите Дмитрий Сотников (Камаз) взе втора етапна победа и стопи аванса на лидера Жерар де Рой (Iveco) на 2 минути. Руснакът победи холандеца с 4,25 минути в отсечката, скъсена на 141 километра, а това изведе Дмитрий на второ място в общото класиране. Трети е Едуард Николаев (Камаз), който е на почти 6 минути от водача.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ