www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Етапна победа за Де Рой при камионите

06.01.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 7703 прочитания
A+ | A-

Победителят в миналогодишното издание на рали „Дакар” при камионите Жерар де Рой атакува в четвъртия етап на състезанието, за да заличи последиците от трудностите, които имаше в сряда.

Де Рой и Айрат Мардеев с Камаз водиха битка за първото място в етапа през целия ден, като на неутрализацията на границата с Боливия руснакът имаше аванс от почти 1 минута, но на финала на отсечката де Рой взе първото място с аванс от 30 секунди.

В това време обаче друг пилот на Камаз – Дмитрий Сотников успя да изскочи от шесто на първо място в общото класиране, а Де Рой и Мардеев са пети и шести след четвъртия етап.

Втори в общото класиране е Федерико Вилагра с Iveco, който на 1,55 секунди от Сотников, а на 4,40 минути от водача е лидерът на Камаз Едуард Николаев.

Сотников успя да прогресира толкова много вчера благодарение и на това, че петимата пилоти пред него в класирането загубиха време, включително и звездата на Маз Сярхей Вязович, който изостана на над 3 часа от лидерите още в началото на етапа.

Мартин Коломи с Tatra и Петер Верслуис с MAN загубиха респективно един час и 30 минути, което също ги дръпна назад в класирането.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ