www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Запознайте се с дядото на Skoda Kodiaq - Trekka от 1966 г.

05.12.2016 | Авто новини: Лукс&Стил » Ретро, музеи, история | Автор: Angel Sergeev | 8476 прочитания
A+ | A-

Точно какво своя съвременен наследник, първият джип на Skoda, носещ името Trekka и излизащ на пазара през 1966 година, се базира на модела Octavia.

Точно преди 50 години Trekka се появява, благодарение на работата на новозеландски инженери и дизайнери. Производството също се извършва в тази страна, като необходимите част се закарват до там в разглобен вид, за да бъде избегнат местния данък за внос на стоки.

Задвижването на Trekka идва от 1.2-литров мотор с под 50 к.с., които обаче са напълно достатъчни поради ниското тегло от максимум 980 кг. Благодарение на това, максималната скорост на движение достига 110 км/ч, а средният разход на гориво е едва 11 литра на 100 км.

Интересното е, че колата така и не получава логото на Skoda, тъй като се продава основно на пазра в Нова Зеландия. Между 1966 и 1972 година местното подразделение на фирмата успява да лансира над 3000 бройки от колата. Скоро след това страната отваря границите си за безпроблемен внос на леки коли и новите японски предложения изместват Trekka от пазара.Тагове: skodakodiaqНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ