www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Автомобилни компании строят мрежа електростанции

30.11.2016 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2324 прочитания
A+ | A-

BMW, Daimler, Ford, Audi и Porsche планират създаването на единна мрежа от станции за зареждане на електромобили. Това беше потвърдено от съвместно прес съобщение на компаниите. Целта е да бъдат построени няколко хиляди станции за зареждане.

Първият етап от амбициозният проект трябва да се реализира още догодина, когато трябва да са готови първите 400 станции в Европа, а до 2020 година броят им трябва да нарасне на „няколко хиляди”.

Мрежата ще бъде изградена по европейския стандарт CCS (Combined Charging System), което окончателно ще унифицира и накрайниците за зареждане на електромобилите.

Идеята е зарядните станции да бъдат разположени на основните улици в градовете и по магистралите, така че да се улесни максимално използването на електромобили, като така ще се ускори процеса на интегриране на тези возила на автомобилния пазар.

Малко по-рано Audi, BMW и Daimler обявиха друг свой проект. Трите компании ще разработват стандарт на връзка 5G, което ще позволи на автомобилите от близкото бъдеще да „общуват” помежду си и да са във връзка с други обекти. Партньори в този проект са някои от най-известните компании в областта на телекомуникациите: Ericsson, Huawei, Intel, Nokia и Qualcomm.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "