www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

"Умните" гуми iTires на Continental за автобуси и камиони вече в България

03.10.2016 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: | 1713 прочитания
A+ | A-

Преди три години Continental въведе системата за следене на налягането в гумите ContiPressureCheck и по този начин международната технологична компания и производител на гуми постави началото на развитието на “интелигентните” гуми. Днес Continental вече предлага цялостна линия от гуми наречена iTires, с която прави още една стъпка към дигитализацията на гумите.

При iTires сензорите за отчитане на налягането вече са инсталирани в гумите фабрично от Continental. По този начин автомобилните паркове не само спеставят ценно време за инсталиране, но и разходи по поставянето им, a Continentanl гарантира, че сензорите са правилно инсталирани и позиционирани в гумите.

Чрез ContiPressureCheck системата на Continental данните измервани във вътрешността на гумите са непрекъснато записвани и показвани на екран пред водача. Технологията на Continental е съвместима с множество телематични системи, което означава че информация за налягането в гумите и температурата им може да бъде визуализирана на различни видове интергрирани екрани и предавана към външни устройства. За автопарковете това означава прозрачност на иформацията и подобрено управление на гумите на машините.

Ако налягането в гумите се отклони от зададеното, ContiPressureCheck алармира водача и така позволява веднага да бъдат предприети мерки за възстановяване на налягането към нормалните стойности. ContiPressureCheck помага за намаляване на консумацията на гориво и износването на гумите и следователно увеличаване на прехода.

Подобрената консумация на гориво при камионите и по-дългия живот на гумите им намаляват оперативните разходи в автомобилния парк. ContiPressureCheck помага и за намаляване на вредните емисии, а оптималното налягане в гумите – за безопасността на всички участници в движението. Днес 22 размера гуми, предимно от линиите Conti Hybrid и Conti EcoPlus, са налични като iTires за камиони и автобуси.
Тагове: Continental гуми iTiresНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ