www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нов водач в Offroad Balkan Rallye 2016

15.09.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 8283 прочитания
A+ | A-

Челната подредба при крос-кънтри автомобилите се размести след маратонския пети етап на Balkan Offroad Rallye 2016. Доскорошният водач в генералното Константин Чолаков се сгромоляса в класирането, след като на отсечката от Старосел до Шкорпиловци счупи кормилна рейка на своята Toyota Evo и не успя да изкара етапа докрай.

Новият лидер при автомобилите е Дончо Цанев със своето гигантско бъги, който взе етапната победа, но е с крехкия аванс от 37 секунди пред германеца Франк Стенски (Mercedes). Челната тройка при джиповете допълва победителят от Balkan Offroad Rallye 2013 Десислав Славчев.

Своето участие в международния оф-роуд маратон приключиха тететвенските пилоти Милен Милев и Димитър Ничев, а Петър Минчев (Mitsubishi) също е назад в класирането заради технически проблеми и наказания.

При SSV бъгитата, Цанко Цанков и Зорница Тодорова отбелязаха нова етапна победа, но все още имат сериозен пасив в генералното, където са 9-и, на 2 часа и половина след лидера Пиер Франсоа Бардоти от Франция.

При мотоциклетите, най-бърз в маратонския етап бе германецът Франц Шрайбер (Husqvarna), като оглави и временната подредба. При ATV-четириколките, чехът Томас Кубиена се очертава като едноличен лидер и при добро стечение на обстоятрелствата ще дублира титлата си от Balkan Offroad Rallye.

В екстремният клас, едноличен доминатор продължава да е Франк Дорел (Land Rover), същото е и положението при камионите, където лидер е Удо Хайденрайх.

В провеждащото се паралелно макадамово състезание Balkan Classic Rallye 2016, белгиецът Бернард Мюнстер с Porsche 911 отново бе най-бърза в етапа, но в генералното класиране начело продължава да е Андрю Сидал от Великобритания с Datsun 260Z.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ